92/6/5
6:59 ع
شوهرانی که قابل ستایش اند
1- تلاش در راه رفاه خانواده:
خداوند رزاق و رحیم در قرآن کریم میفرمایند:
«مردان و زنان بیهمسر خود را همسر دهید،... اگر فقیر و تنگدست باشند، خداوند از فضل خود آنان را بینیاز میسازد، خداوند گشایش دهنده و آگاه است.» (1)
پیامبر اکرم صلیالله و علیه واله وسلم میفرمایند:
«بی همسرانتان را همسر دهید ، زیرا خداوند در پرتو ازدواج، اخلاق آنان را نیکو میگرداند و رزق و توان مالی آنها را وسعت میدهد، و بر مروّت و ارزشهای انسانیشان میافزاید.» (2)
امیر مومنان علیعلیهالسلام میفرمایند:
«خداوند متعال روزی همه را تضمین کرده و قوت آنان را معین ساخته ... هر کس زنده باشد، روزیاش بر اوست و هر کس بمیرد، بازگشتش به سوی اوست...»(3)
اما رضا علیهالسلام در رابطه با تلاش مرد در راه رفاه خانواده میفرمایند:
«کسی که از راه حلال برای رفاه خانوادهاش تلاش میکند، همانند مجاهدی است که در راه خدا جهاد میکند.» (4)
با توجه به دستور الهی و کلام نورانی معصومین (علیهمالسلام) باید به این نکته دقت داشت که نفقه زن بر شوهر واجب است، یعنی قانوناً و شرعاً مرد موظف است کلیه مخارج خانواده از قبیل خوراک، پوشاک، مسکن، دارو و درمان و... را تامین نماید و در صورت امتناع یا کوتاهی ایشان، شرعاً و قانوناً مورد بازخواست قرار خواهد گرفت.
بنابراین مرد خردمند و آیندهنگر و با تدبیر، حساب دخل و خرج خانواده را به طور دقیق میکند. اشیاء و لوازم زندگی را نسبت به لزوم و احتیاج درجهبندی میکند. حوائج ضروری زندگی مانند خوراک و پوشاک را بر سایر چیزها مقدم میدارد و کار و شغلش، کمال جدیّت و تلاش را دارد و مقداری از درآمدش را برای حوادث ناگهانی روزگار از قبیل بیماری و ... کنار میگذارد. در کار و زندگیاش اعتدال و قناعت را در نظر دارد و از هر گونه اسراف و تبذیر خودداری میکند. و همه سعی و تلاشش این است که با توکل بر خدا، از راه حلال و در حدّ توان و اعتدال، وضع اقتصادی خانواده را بهتر کند.
2- نظافت و آراستگی:
نظافت و تمیزی از ارکان زندگی انسان است، که حیات و لذت بردن از حیات، بستگی به آن دارد. نظافت در خانه، کوچه، بازار، اداره و مغازه ضروری و اجتنابناپذیر است. نظافت با خوردن، آشامیدن، پوشیدن و حتی نفس کشیدن انسان ارتباط دارد.
در نظام آفرینش، خداوند متعال همه موجودات را زیبا آفرید ، خصوصاً انسان که گل سر سبد خلقت است زیباتر. در بین انسانها خداوند سبحان خلقت زنان را نسبت به مردان زیبا پسندتر و نظافت دوستتر آفریده است.
پیامبر اسلام صلیالله علیه و اله وسلم میفرمایند:
«هر چه میتوانید پاکیزه باشید، زیرا خداوند اسلام را بر پاکیزگی بنیان نهاده و جز مردم پاکیزه کسی به بهشت نمیرود.» 5
و امام باقر علیه میفرمایند:
«همان گونه که مردان دوست دارند زینت را در زنانشان ببینند، زنان نیز دوست دارند زینت را در شوهرانشان ببینند.» 6
و در همین رابطه امام کاظم علیهالسلام میفرمایند:
«آراستگی شوهر موجب عفت زیاد همسر میشود و بیعفتی زنان به خاطر ناآراستگی شوهرانشان بوده است.» 7
مرد
3- بوی دهان و مسواک زدن:
یکی از دستورات مهم اسلام که بر انجام آن تاکید فراوان شده است مسواک زدن میباشد. زن و شوهر به خاطر نزدیکی بسیاری که با یکدیگر دارند و به واسطه همسری، از بوی دهان یکدیگر یا شادان و خرّم میشوند و یا افسرده و متنفر.
پیامبر اکرم صلیالله علیه واله وسلم خطاب به مردان میفرمایند:
«لباسهای خود را تمیز کنید و موهای خود را کم کنید، مسواک بزنید و آراسته و پاکیزه باشید، که بنیاسرائیل چنین نکردند تا زنانشان به فساد کشیده شدند.»8
امیرالمومنین علی علیهالسلام میفرمایند:
«مسواک کردن موجب رضایت خداست و سنّت پیغمبر صلیالله علیه وآله و سلم است و پاککننده دهان است.» 9
همانطور که مرد همسر خود را عفیف و پاکدامن میخواهد، خود نیز باید عفیف و پرهیزگار باشد. باید مواظب رفتار، کردار و گفتار خود باشد و از هواهای نفسانی پیروی نکند. هرگز از زیباییهای زنان دیگر در نزد همسر خود سخن نگوید.
4- حفظ عفت و پاکدامنی خود:
همانطور که مرد همسر خود را عفیف و پاکدامن میخواهد، خود نیز باید عفیف و پرهیزگار باشد. باید مواظب رفتار، کردار و گفتار خود باشد و از هواهای نفسانی پیروی نکند. هرگز از زیباییهای زنان دیگر در نزد همسر خود سخن نگوید و... .
پیامبر امین اسلام صلیالله علیه و اله وسلم میفرمایند:
«نسبت به زنان دیگران عفت داشته باشید، تا دیگران نسبت به زنان شما عفت داشته باشند.» 10
امام علی علیهالسلام در باره پرهیز از نگاه به نامحرم و خطر آن میفرمایند:
«قلب، کتاب چشم است (آنچه چشم ببیند در قلب نشیند). 11
و در همین رابطه امام صادق علیهالسلام میفرمایند:
«نگاه شهوت آلوده، تیری زهرآگین از تیرهای ابلیس است و چه بسیار از نگاههای به نامحرم که سبب اندوه و حسرت طولانی میشود.» 12
بنابراین نگاه به نامحرم حرام است و مرد مسلمان نباید به زن نامحرم خیره شود و با قصد لذّت به او نگاه کند. و مهمترین هدف اسلام در ممنوع کردن نگاه به نامحرم مراقبت از کانون گرم خانواده، ثبات پایههای زندگی خانوادگی و حفظ اخلاق جامعه است.
گذراندن اوقات فراغت در کنار همسر و فرزندان سبب به وجود آمدن تفاهم و صمیمیّت، انس و الفت، عشق و محبّت بین اعضای خانواده میشود و مهمتر اینکه شوهر از مسائل خانواده (کمبودها و کاستیها و دیگر مشکلات احتمالی) اطلاع پیدا میکند و زمان اختیار و کنترل خانواده همچنان در دست اوست.
5- وقتگذاری برای همسر:
اشتغال و کار بیرون از منزل برای مرد یک امر ضروری، لازم، نیکو و مورد پسند است؛ در عین حال، وضع باید به گونهای باشد که مرد ساعاتی را در خانواده و در جمع صمیمی همسر و فرزندان حضور داشته باشد. مثلاً به غیر از ساعات شبانه روز که مقداری را در اختیار آنان میگذارد ، روزهای تعطیل آخر هفته و نیز تعطیلات سالانه را با آنها بگذراند. اگر به گردش و تفریحی برای رفع خستگی میرود، آنها را فراموش نکند.
گذراندن اوقات فراغت در کنار همسر و فرزندان سبب به وجود آوردن تفاهم و صمیمیّت، انس و الفت، عشق و محبّت بین اعضای خانواده میشود و مهمتر اینکه شوهر از مسائل خانواده (کمبودها و کاستیها و دیگر مشکلات احتمالی) اطلاع پیدا میکند و زمان اختیار و کنترل خانواده همچنان در دست اوست. از درس و بحث و فرزندان و نیازهای آنها اطلاع پیدا میکند و زمینه رشد و شکوفایی استعدادها و ارتقاء علمی ایشان را فراهم مینماید و فرزندان نیز اعتماد بیشتری نسبت به پدر خود پیدا میکنند و با همه وجود به او مهر و عشق و علاقه میورزند و مطمئن هستند که او در همه لحظات یار و یاور و غمخوار آنها میباشد.
اما متاسفانه مشاهده میشود چه بسیار خانوادههایی که شوهر در آن فقط اسمی دارد و نقش او تنها تهیه غذا و لباس برای اهل خانه است. و چه بسیار خانوادههایی که در اثر غفلت و سهل انگاری مرد خانواده، زن و یا فرزندان دچار مشکلات فراوان، گمراهیها، انحرافات اخلاقی، اعتیاد و ... شدهاند که اگر شوهر (پدر) قبلاً مقداری از وقت خود را صرف آنها کرده بود، هرگز چنین وضعی پیش نمیآمد.
بنابراین بسیار نیکو و بجاست که شوهر، هر گاه به منزل وارد میشود، پس از سلام و احوالپرسی گرم و صمیمی، چند لحظهای از وقت خود را در اختیار اعضای خانواده بگذارد و با آنها مشغول به تناول چای، شربت، میوه و غذا شود و پس از گفتگوی صمیمانه خانوادگی، به سایر فعالیتهای خصوصی خود از قبیل: مطالعه روزنامه، مجلات، کتب علمی و حسابرسیهای تجاری و... بپردازد.
92/6/5
6:58 ع
92/6/5
6:55 ع
دختران و پسران دیروز؛ زوج های امروز
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از عقد، احساس کنید همسرتان گاهی شبیه یک دختربچه یا پسربچه رفتار می کند. دنیای مجردی خود را به زندگی متاهلی ترجیح می دهد و درست مثل یک نوجوان سمج، برای حفظ رویه قبلی زندگی اش پافشاری می کند. طوری که انگار ازدواج چیزی به زندگی او اضافه نکرده است؛ با دوستانش به اندازه سابق رفت و آمد می کند، شما را در مقابل فامیل و در مهمانی های رسمی تنها می گذارد و تلاشی برای تبدیل شدن به یک «زوج» از خود نشان نمی دهد.
حقیقت این است که این اتفاق تقریباً برای همه افراد ممکن است رخ بدهد ولی کم یا زیاد آن بستگی به خود افراد و میزان درک و شناختشان از دنیای تاهل دارد. کسانی که در یک خانواده پر جمعیت زندگی می کنند و از قضا جزو بچه های آخر هم هستند در این زمینه تجربه های زیادی دارند. آنها خواهر و برادران متاهل خود را دیده اند و می دانند که زندگی بعد از تاهل تفاوت های عمده ای با زندگی دوران تجرد دارد. آن ها حتی ممکن است با مشاهده دقیق زوج های اطرافشان به این نتیجه مهم برسند که دختران و پسران دیروز زنان و شوهران امروزند و این اصل ساده ای است که نشان می دهد چقدر در کنار آمدن با ازدواج موفق عمل می کنند.
بسیاری از علایق شما، ارتباط چندانی به اصول شخصیتی و اعتقادی شما ندارد؛ یعنی دلیلی ندارد که در صورت ناهماهنگ بودن این علایق، شما دو نفر به درد زندگی با هم نخورید اما حداقل می شود گفت که این مسائل باید قبل از آن که دردسر بسازند به نوعی حل شوند
مرگ عشق
ازدواج در حقیقت صرف نظر از دو نفر شدن، به معنی تغییرات اساسی در عادت های رفتاری ماست. عادت هایی که ما در زمان قبل از ازدواج داریم گاهی چندان هم جالب نیستند اما باید در بعد از ازدواج اصلاح شوند تا مشکل ساز نباشند؛ فرض کنید کسی که عادت به عطسه های بلند دارد در زمان مجردی ممکن است رفتارش را مشکل ساز نبیند و در برخوردهای اول جلوی سر و صدای اضافه را بگیرد و مؤدبانه عطسه کند، اما این عادت در این فرد باقی مانده است و در طول زمان بالاخره بروز می کند و آن وقت است که مشکل ساز می شود و ممکن است برچسب رفتار بی ادبانه و آداب معاشرت ندانستن روی او زده شود.
شاید به نظر شما این مثال خیلی پیش پا افتاده تر از آن باشد که بخواهید جدی اش بگیرید اما باور کنید گاهی همین مسائل کوچک هم می توانند مشکل ساز شوند چه رسد به عادت هایی مثل وابستگی به والدین، رفیق بازی، تنبلی، زیادخوابی، بددهنی و...
قلب
البته باید دقت کنید که بسیاری از علایق شما، ارتباط چندانی به اصول شخصیتی و اعتقادی شما ندارد؛ یعنی دلیلی ندارد که در صورت ناهماهنگ بودن این علایق، شما دو نفر به درد زندگی با هم نخورید اما حداقل می شود گفت که این مسائل باید قبل از آن که دردسر بسازند به نوعی حل شوند.پس بهتر است به جای این که به دنبال یک عشق رؤیایی بگردید، به موضوعاتی که چندان کم هم نیستند فکر کنید که ممکن است این عشق رمانتیک و رؤیایی را برای همیشه به یک تنفر ابدی تبدیل کند.
به آدم های دور و برتان خوب دقت کنید و تمام چیزهایی را که ممکن است روزی برای شما تبدیل به یک مشکل شوند در نظر بگیرید. برای این که چیزی از قلم نیفتد یادداشت برداری کنید و سپس در مورد مسائل به طور مشترک راه حلی برای آن بیابید. در وهله اول تغییر را از خودتان آغاز کنید. این که یک زن و یک مرد چطور باید باشند و چه رفتاری را نباید داشته باشند. بعد می توانید معیارهایتان را به مرور زمان کامل کنید و در جلسات خواستگاری با همسرتان درمیان بگذارید. تنها یادتان باشد ریزبینی و جزئی نگری را از حد نگذرانید و مسائل تغییر پذیر کوچک را زیاد بزرگ نکنید.
در ابتدای ازدواج چشمانتان را باز کنید بعد از ازدواج چشمانتان را به روی مسائل ببندید. یعنی هر چه پیش از ازدواج تلاش می کردید چشمانتان را باز کنید و موشکافانه با رفتارها و گفتارها مواجه شوید، سعی کنید پس از ازدواج بیشتر چشمانتان را به روی مسائل ببندید
راه حل
در آخر یک توصیه اساسی و آن این که این توصیه ها مربوط به پیش از ازدواج است اما زمانی که با رعایت تمام تصمیم ها ازدواجتان قطعی شد، باید به طور معکوس عمل کنید. در ابتدای ازدواج چشمانتان را باز کنید بعد از ازدواج چشمانتان را به روی مسائل ببندید. یعنی هر چه پیش از ازدواج تلاش می کردید چشمانتان را باز کنید و موشکافانه با رفتارها و گفتارها مواجه شوید، سعی کنید پس از ازدواج بیشتر چشمانتان را به روی مسائل ببندید. اما این به معنی دست کشیدن از تغییر دادن عادات بد خودتان نیست. گذشت داشته باشید و همواره برای بهتر شدن تلاش کنید.
92/6/5
6:53 ع
ازدواج - مشکلات ازدواج - بارداری در دوران نامزدی
برای جوان امروزی دوران عقد، دوران ناآشنایی است. از سویی عقد دائم کرده و زن و شوهر رسمی محسوب می شوند و از سوی دیگر بسیاری از حق و حقوق زن و شوهرها را ندارند. یکی از این حقوق مردود شده در این دوران، برقراری روابط جنسی میان نامزدهاست.
بسیاری از خانواده های امروزی با داشتن روابط زناشویی میان دختر و پسر در دوران نامزدی مخالفند. به همین دلیل معمولاً یا دختر و پسر کلاً قید رابطه نزدیک در این دوران را می زنند یا به صورت پنهانی اقدام می نمایند.
در واقع علت اصلی وجود دوران عقد آشنایی بیشتر زوجین با خصوصیات یکدیگر است. به همین دلیل بیشتر خانواده ها و حتی کارشناسان خانواده بر این باورند با اینکه هیچ مشکل شرعی وجود ندارد ولی بهتر است که دختر و پسر در این دوران رابطه جنسی با یکدیگر برقرار نکنند چون اگر در نهایت به این نتیجه برسند که با خصوصیات یکدیگر جور درنمی آیند و نمی توانند با هم زندگی مشترک تشکیل دهند، بتوانند بدون ایجاد مشکلات عدیده ای چون بارداری های ناخواسته از یکدیگر جدا شوند.
شاید به نظر بسیاری مواجهه با قضیه بارداری در دوران نامزدی در این روزه روز با این همه پیشرفت، خیلی کم و دور از ذهن به نظر بیاید ولی متاسفانه هم چنان عده ای از جوانان ما به دلایل مختلفی با آن مواجه شده و دست و پنجه نرم می کنند. بدتر از آن اینکه بسیاری از این جوانان در مواجهه با این قضیه دست و پای خود را گم کرده و مرتکب اشتباهات بزرگی چون فرار، سقط جنین، جدایی و... می شوند.
بارداری در دوران عقد، اگرچه از نگاه عرف یک اتفاق نا به جا است اما در پیش گرفتن راه حلی نامشروع و حرام (سقط) برای این اتفاق، آن را بیشتر از مسیر خود منحرف می کند. مواجهه با این مشکل هم باید با روش های خاص و مدیریت بهتر و درست تر رخ دهد تا هم تبعات آن کم شود و هم گناهی رخ ندهد
عده ای تصور می کنند که تا زمانی که روح در جنین دمیده نشده است (پنج ماهگی جنین) سقط وی قتل محسوب نشده و گناه ندارد. در حالی که براساس نظر مراجع تقلید سقط جنین بعد از انعقاد، در هر ماهی که باشد جایز نبوده، حرام است و دیه دارد. البته مقدار دیه در ماه های مختلف متفاوت است.
اما واقعیت این است که بارداری در دوران عقد، اگرچه از نگاه عرف یک اتفاق نا به جا است اما در پیش گرفتن راه حلی نامشروع و حرام (سقط) برای این اتفاق، آن را بیشتر از مسیر خود منحرف می کند. مواجهه با این مشکل هم باید با روش های خاص و مدیریت بهتر و درست تر رخ دهد تا هم تبعات آن کم شود و هم گناهی رخ ندهد. در چنین شرایطی اقدام به انجام برخی از امور لازم و ضروری محسوب می شود.
- اولین گام در این ماجرا همدلی، همفکری و پشتیبانی دختر و پسر از یکدیگر است. دختر و پسر در این مرحله باید از خبر گذاشتن نامزد خود از این جریان مهم، مقصر دانستن یکدیگر، خالی کردن پشت هم و... خودداری کرده و با حفظ خونسردیشان در کنار هم سعی کنند به خوبی این شرایط سخت را مدیریت نمایند.
- خانواده ها باید در جریان مشکل قرار بگیرند. برخی از خانواده ها به دلیل تعصباتی که دارند، نمی توانند چنین موضوعی را پذیرا باشند و سریع واکنش نشان می دهند. در این شرایط دختر و پسر باید موضوع را با یک مشاور متخصص در میان بگذارند تا وی با استفاده از شیوه های مناسب خانواده ها را در جریان گذاشته و به آنها آموزش های لازم را بدهد.
-هرچه سریع تر مراسم جشن ازدواج را برپا کنید. شاید برای عروسی تان آرزوهای زیادی داشته اید اما باید بپذیرید که به هرحال امکان صبر کردن برای برآوردن این آرزوها وجود ندارد. کمی ساده تر بگیرید تا بتوانید زودتر مراسم را برگزار کرده و سر زندگی تان بروید. دختر و پسر و خانواده هایشان باید در این شرایط خاص از بسیاری از توقعات و آرزوهایشان چشم پوشیده و با شرایط موجود کنار بیایند. یعنی مثلاً به جای یک مراسم ازدواج پر رنگ و لعاب، یک مراسم عروسی ساده و یا حتی یک مسافرت را انتخاب کنند.
منبع: تبیان
92/6/5
6:52 ع
کش و قوسهای زناشویی
اگر به خاطر داشته باشید در یادداشت پیشین(وقت زندگی بهتر رسیده)به چند مورد از مشکلات زناشویی اشاره کردیم. در این یادداشت نیز سعی داریم مواد اختلاف ساز دیگر را مورد بررسی قرار داده و راههای مواجهه با آن را پیشنهاد دهیم.
وقتی زن و شوهر با هم اختلاف پیدا می کنند سه راه بیشتر ندارند: با هم دعوا کنند، از رسیدگی به اختلاف خود اجتناب کنند یا اختلاف خود را حل کنند. اگر با هم دعوا کنند، تمام انرژی خود را صرف این می کنند که چه کسی راست می گوید و چه کسی غلط، اما اختلاف حل نمی شود. اگر هم به اختلاف خود رسیدگی نکنند اختلافشان مدتی بعد دوباره آشکار شده و حتی ممکن است شدیدتر گردد. پس شناخت و حل اختلاف عاقلانه ترین راه است.
در ادامه این یادداشت به برخی دیگر از اختلافات رایج میان زوجین اشاره خواهیم کرد:
توصیه می شود که زن و شوهر همواره دارای یک حساب مشترک باشند و هر ماه یا هر سال بخشی از درآمد خود را در این حساب قرار دهند. این رفتار نه تنها در بهبود شرایط مالی زندگی زناشویی بسیار موثر است بلکه باعث حفظ ارتباط شما با همسرتان(در سطح مناسبی ) خواهد بود
- مشکلات مالی
شما و همسرتان چگونه در مورد مسایل مالی تصمیم گیری می کنید؟ آیا این تصمیمات انفرادی است یا دو نفره؟ اولویت بندی شما در خصوص چگونگی کسب پول و خرج آن چگونه است؟ صورت حسابها را چه کسی پرداخت می کند؟ آیا هر کسی در زمینه درآمد خود برنامه ریزی می کند یا اینکه در این زمینه شراکت وجود دارد؟ آیا هر یک از شما بخشی از بار مسئولیت زندگی زناشویی را بر عهده گرفته اید یا اینکه این مسئولیت بر عهده یک نفر است؟
پول
در بسیاری از زندگی های مشترک این سوالات شاید هرگز پیش نیاید چرا که آنقدر زن و مرد در این زمینه هماهنگی دارند که نیازی به طرح این سوالات نیست. اما در برخی دیگر از زندگی های زناشویی این دسته از سوالات بعد از مدتی باعث ایجاد مشکلات جدی میان زوجین می گردد. لذا اگر این دسته از زوجین برای رفع مشکل خود هر چه زودتر اقدام نکنند این مساله می تواند عامل گسست عاطفی بزرگی میان آنها گردد.
عموما برای جلوگیری از این نوع مشکلات(مسایل مالی) توصیه می شود که زن و شوهر همواره دارای یک حساب مشترک باشند و هر ماه یا هر سال بخشی از درآمد خود را در این حساب قرار دهند. این رفتار نه تنها در بهبود شرایط مالی زندگی زناشویی بسیار موثر است بلکه باعث حفظ ارتباط شما با همسرتان(در سطح مناسبی ) خواهد بود.
جدایی
- زوال عشق و علاقه
در برخی از زندگی ها شرایط به مرحله ای می رسد که دیگر مهر و محبتی میان زوجین باقی نمانده و زن و شوهر دیگر زمانی را برای روابط رمانتیک و عاشقانه صرف نمی کنند اگر در زندگی زناشویی شما چنین اتفاقی افتاده دیگر وقت آن رسیده که شعله زندگی زناشویی تان را روشن کنید. یک بعد از ظهر عاشقانه را درخانه و یا در یک رستوران تدارک ببینید. تعدادی شمع، گلهای خوشبو و تازه،غذاهای خوش عطر و بو و .. را تهیه کنید و یا سفارش دهید. نخندید . این اتفاقات تنها در فیلمها و سریالها نباید رخ دهد. برای یکبار هم که شده لحظه ای از زندگی تان را شبیه به رویا کنید. حتی می توانید به فکر گذراندن آخر هفته خود در تفریحگاههای بیرون شهر و مناطق خوش آب و هوا باشید.
- اقوام همسر
برای برخی از زنان یا مردان، رو به رو شدن و یا همراه شدن با خانواده ها امری بسیار دشوار به نظر می رسد. این دسته از افراد مرتبا فکر می کنند که چگونه می توانند این یخ ارتباطی را شکسته و وارد ارتباطی مطلوب با خانواده خود یا همسرشان شوند. یعنی بحث از این قرار است که برخی از جوانان وقتی ازدواج میکنند فاصله عاطفی بسیاری میان خودشان و خانواده ها احساس می کنند ولی از این مساله ناراحت بوده و تمایل دارند ارتباطات دوباره به شکل اولیه باز گردد. حال چرا این مساله ایجاد می گردد؟
موضوع را از مراحل مقدماتی تر شروع می کنیم: والدین تمایل دارند که در ارتباط دایم و منظم با فرزندانشان باشند و می خواهند آنها همیشه در معرض دیدشان بوده و آنها را ملاقات کنند و ارتباط دایمی و همیشگی با انها داشته باشند. گاهی مشکل از اینجا نشات می گیرد که اولیا مذکور فراموش می کنند که فرزندانشان دیگر بزرگ شده، تشکیل خانواده داده و تبدیل به افراد مجزایی شده و تصمیمات مهم زندگی شان را خودشان به همراه همسرشان به صورت مستقلانه باید بگیرند. از طرف دیگر برخی از والدین تمایل دارند دایما راه و روش زندگی را به فرزندشان آموزش دهند، او را نصیحت کنند و به طور کلی راه زندگی کردن را به وی بیاموزند. به واقع در برابر چنین والدینی چه کار باید کرد؟ چه کار کنیم تا هم حرمت آنها حفظ گردد و هم استقلال زندگی زناشویی مان را تامین کنیم؟
یک روش مدیریت این موقعیتها این است که خیلی محترمانه به صحبتهای بزرگترها گوش دهید و اجازه دهید آنها متوجه شوند که شما به تفکرات آنها احترام می گذارید اما از طرف دیگر هیچ قولی مبنی بر بکارگیری و پیروی از این نصایح به آنها ندهید. خیلی ساده به حرفهای آنها گوش دهید زیرا آنها نیاز دارند که این حرفها را بزنند. از طرف دیگر اگر به شما فشار بیاورند که حتما به این دستورات عمل کنید لازم است که با رعایت احترام ولی محکم و قاطع بگویید:
"من به نظر ات و عقاید شما احترام می گذارم و از اینکه اجازه دادید بدانیم شما چطور با این موضوع مواجه می شوید، متشکرم. قطعا موقع تصمیم گیری به صحبتهای شما توجه خواهیم داشت."
ممکن است لازم شود که شما این صحبتها را چندین بار برای والدین و بزرگترهای خود تکرار کنید تا متوجه منظور شما و همسرتان بشوند و متوجه گردند که علی رغم گوش کردن به صحبتهای آنها ممکن است که شما تصمیم مستقلانه خودتان را بگیرید. همچنین لازم است شما و همسرتان توجه داشته باشید که چگونه با این نصیحتهای ناخواسته برخورد کنید و در این زمینه از یکدیگر حمایت کامل نمایید.
- توجه بیش از حد به کار
یکی دیگر از مشکلات رایج در زندگی های زناشویی این است که همسر شما فکر می کند که شما زمان زیادی را به کار کردن اختصاص می دهید. آیا این حرف درست است؟ آیا شبهای طولانی در اتاق کار خود و یا در ایام آخر هفته مشغول انجام کارهایتان هستید؟ اگر چنین است برای حفظ روابط خانوادگی تان در الگوی کاری تان تجدید نظر کنید.
مثلا بهره وری خود را در محیط کاری تان افزایش دهید تا در منزل کارهای کمتری برای انجام دادن داشته باشید.
برخی از وقتهای آزاد خود را برای بودن با همسرتان برنامه ریزی کنید.
تلاش کنید توجهی را که مورد نیاز وی است را از وی دریغ نکنید.
حتما تعطیلات اواخر هفته به به خانواده تان اختصاص دهید و ...
رابطه شما با همسرتان همانند یک خیابان دو طرفه است لذا یادتان نرود که اگر همسرتان برای شما فداکاری می کند شما نیز باید به طریق مشابه عمل کنید. ضمنا یادتان باشد که هر ارتباطی نیازمند بازسازی و مصالحه است . همیشه موضوعاتی وجود دارد که باید حل شود. اگر شما از روشهای عنوان شده برای حل این مشکل استفاده کنید شانس بیشتری دارید که بتوانید کمتر دچار آشفتگی و پریشانی شوید. اینکه اختلاف زن و شوهر رفع شود یا نه، ربطی به شدت مشکل ندارد بلکه حل اختلاف به این بستگی دارد که زن و شوهر بخواهند با مشکل شان کنار بیایند یا نه. هر اختلافی می تواند زندگی زناشویی را به خطر بیندازد ولی با دلگرمی دادن و همکاری، حتی شدید ترین مشکلات هم می توانند موجب نزدیکتر شدن زن و شوهر و تحکیم زندگی زناشویی آنان شوند.
الهه من ... میدانم مرا درگیر افکارت نمودی تا دنیایم را به ویرانه ای تبدیل کنی .. و میدانم .. هرشب زمانیکه در تنهایی و سکوتی کشنده فرو میروم .. این یاد توست که با هجومی به افکارم مرا به طوفان عشقت میکشاند .. تا همانند مرغی شکسته بال به مسلخ عشق تو آیم .. آری .... مرا درگیر خودت کن .. درگیر خودت کن تا از آن همه سوختن آرامش بگیرم .. بگذار افکارم را یاد وخاطرات تو انباشته کنند .. چشمانت را نبند ... تا من مات چشمان تو باشم .. آخر تو در وجود منی .. و با تو شبهایم رویایی شیرینند .. و بدان اخرین نقطه ی دنیا .. قله ی عشق ماست .. هر چند تو در وجود منی ... اما من به تنهایی دوریت دچارم .. پس مرا از عطر وجودت تهی مساز .. ای خالق رویا های شیرینم ...